В Норвегії побудували перший в Європі підводний ресторан (фото)

Підводний ресторан

Норвезьке архітектурне бюро Snоhetta спроектувало перший в Європі підводний ресторан — Under. Його збудували в норвезькому містечку Балі, комуна Ліндеснес. Under відкрився у найбільш південній частині норвезького узбережжя, де трапляються потужні морські бурі, пишуть архітектори.

Ресторан завдовжки 34 метри перебуває під водою наполовину — на глибині п’яти метрів. Бетонна конструкція дозволить будівлі інтегруватися в морське середовище і поступово стати штучним рифом для дрібних мешканців моря. Товсті стіни завтовшки в півметра утримуватимуть ресторан від тиску і удару хвиль.

Under вміщуватиме 35-40 гостей. Відвідувачів обслуговуватиме персонал, що має досвід роботи з провідними ресторанами Мішлен. Гастрономічним акцентом закладу обрано локальну кухню.

Повідомляється, що заклад працюватиме і як центр дослідження морського життя. В Under запрошуватимть групи біологів, які досліджуватимуть морське середовище за допомогою пристроїв на фасаді будівлі та за її межами. Ці дані планується застосувати в технології машинного навчання, аби оптимізувати відстеження ключових морських популяцій.

Втілення проекту тривало три роки.

Джерело: Хмарочос

Источник

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *